Živjeti zdravo

Povodom početka provedbe Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ u Sisačko-moslavačkoj županiji, 13. prosinca 2017. godine u zgradi Sisačko-moslavačke županije održan je inicijalni sastanak predstavnika gradskih ureda, osnovnih škola, sportskih društava kao i drugih organizacija koje se bave humanitarnim radom i razvojem civilnog društva s ciljem uključivanja u radne skupine za provedbu aktivnosti ovog programa.

 

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o aktivnostima Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ koje su usmjerene poboljšanju zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici s ciljem promicanja zdravih stilova života, reduciranju rizika za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti i drugih negativnih posljedica na zdravlje uz uvodne riječi dr. Ivane Popek govorili su Maja Lang Morović, prof. rehab., Mirjana Matulić, dipl. nutric., i dr. sc. Slaven Krtalić, prof. cin.

Ovim programom nastoji se dati doprinos smanjenju negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te stvoriti okruženje za ostvarivanje bolje razine zdravlja i kvalitete života naših stanovnika.