Sajam zdravog življenja u Novskoj

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u subotu 18. kolovoza 2018. godine na Sajmu zdravog življenja u Novskoj predstavio se projektom „Kako reći ovisnosti ne - KRON II“, te Nacionalnim programom „Živjeti zdravo“.

Projekt „Kako reći ovisnosti ne - KRON II“, koji se bavi sprječavanjem i prevencijom ovisnosti o duhanskim proizvodima, ovisnosti o alkoholu te ovisnosti o kocki i igrama na sreću, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije provodi u suradnji s Klubom liječenih alkoholičara Kutina, a uz potporu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Nacionalni program „Živjeti zdravo“ Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

 

U sklopu Sajma zdravog življenja u Novskoj održana je humanitarna utrka „NovskaRUN“ pod sloganom "TISUĆU KORAKA, za jedan tvoj", gdje su se prikupljala sredstva za Udrugu „Kolibrići“, za osobe oboljele od spinalne mišićne atrofije (SMA).

U utrci „Run the woods“ od 8 km natjecala se i djelatnica Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Ana Nikić Hecer, dr. med., spec. medicinske mikrobiologije i parazitologije, koja je zauzela 2. mjesto od žena.