Novootvorena ambulanta u Popovači

U prostorijama Doma zdravlja Popovača u ponedjeljak 3. veljače 2020. godine župan Ivo Žinić svečano je otvorio ambulantu Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u Popovači.

Uz ravnatelja ZZJZ SMŽ-a dr. Inoslava Brkića ovom svečanom otvaranju nazočili su zamjenik župana Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser, pojedini ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova i drugi uzvanici.

U novootvorenoj ambulanti ZZJZ SMŽ-a u Popovači, prema rasporedu, radit će djelatnici Službe za epidemiologiju, Službe za školsku i sveučilišnu medicinu te Službe za medicinsku mikrobiologiju i parazitologiju ZZJZ SMŽ-a. Tamo će se obavljati zdravstveni pregledi za izdavanje sanitarnih iskaznica, zdravstveni pregledi, obrade i zdravstveni nadzor kliconoša, zdravstveni pregledi osoba pod zdravstvenim nadzorom, cijepljenja, zdravstveni pregledi, cijepljenja i kontrole zdravstvenog stanja djece školske dobi, pregledi prije upisa u prvi razred osnovne škole i drugo iz domene školske medicine, te brojni drugi poslovi. Uz sve to dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom od 7 do 10.30 sati, u ambulanti u Popovači zaprimat će se uzorci za mikrobiološku laboratorijsku dijagnostiku. Tako građani Popovače i okolnih mjesta za sve navedeno više neće morati putovati u Sisak ili Kutinu.