Novi projekt „Kako reći ovisnosti ne III“

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije započinje provođenje novog projekta „Kako reći ovisnosti ne III“ (skraćeno: KRON III) koji se bavi sprječavanjem i prevencijom ovisnosti o duhanskim proizvodima, ovisnosti o alkoholu te ovisnosti o kocki i igrama na sreću. Aktivnosti KRON-a III za 2018. godinu provodit će se tijekom studenoga i prosinca.

Ciljevi projekta „Kako reći ovisnosti ne III“ su povećanje svjesnosti mladih, njihovih obitelji i ostalih stanovnika Sisačko-moslavačke županije o štetnom utjecaju ovisnosti o alkoholu, pušenju i kocki, te njihovom štetnom utjecaju na zdravlje, poboljšanje odnosa u obitelji i smanjenje nasilja u obitelji kao posljedica neprilagođenog ponašanja ovisnika, smanjenjem broja ovisnika i(li) sprječavanje umjerenih potrošača da postanu ovisnici, te smanjenja broja oboljenja i smrtnosti kao posljedica štetnih učinaka ovisnosti.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije projekt provodi u suradnji s Klubom liječenih alkoholičara Kutina, a uz potporu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.