Info pultovi projekta KRON za 2020. godinu

Infopultovi projekta KRON za 2020. godinu

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije započeo je s provođenjem projekta „Kako reći ovisnosti ne (skraćeno: KRON)“ za 2020. godinu putem infopultova postavljenih u Sisku, Kutini i Novskoj.

 

Projekt „Kako reći ovisnosti ne“ bavi se sprječavanjem i prevencijom ovisnosti o duhanskim proizvodima, ovisnosti o alkoholu te ovisnosti o kocki i igrama na sreću, a provodi se u suradnji Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije sa Klubom liječenih alkoholičara Kutina, a uz potporu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Građani se mogu preko plakata i brošura informirati o projektu, o štetnosti pušenja, konzumiranja alkohola te prevenciji ovisničkog ponašanja o kocki, također mogu dobiti informacije gdje, kada i kome se mogu obratiti za stručnu pomoć, kao i o radu savjetovališta koji djeluje u sklopu projekta KRON.
Infopultovi su smješteni u prostoru Službe za epidemiologiju ZZJZ SMŽ-a u Domu zdravlja, u Ulici kralja Tomislava 1 u Sisku, u Ispostavi Kutina Službe za epidemiologiju ZZJZ SMŽ-a, u Ulici Antuna Gustava Matoša 42 u Kutini, te u Ispostavi Novska Službe za epidemiologiju ZZJZ SMŽ-a, u Zagrebačkoj ulici 6 u Novskoj.