Četvrt stoljeća Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije

U sisačkom Hotelu Panonija 8. svibnja 2019. godine svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

„Prekrasna obljetnica, četvrt stoljeća rada, prevencije dijagnostike, liječenja. Dvadesetpet godina Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, možemo kazati danas moderne zdravstvene ustanove koja može odgovoriti bilo kojem zdravstvenom izazovu na ovom području.
U ovih četvrt stoljeća ZZJZ SMŽ je „narastao“, modernizirao se i uskoro ćemo moći raditi zahtjevne dijagnostičke metode i to u veoma kratkom vremenskom razdoblju. Sa zadovoljstvom mogu kazati da su svih ovih 25 godina ZZJZ SMŽ uspješno rješava sve postavljene medicinske izazove i zadatke.“ – kazao je ravnatelj dr. Inoslav Brkić.

Uz brojne goste na proslavi, kako je kazao dr. Brkić, bio je i jedan od „roditelja“ zavoda za javno zdravstvo na nivou Republike Hrvatske, a to je prim. dr. Željko Baklaić koji je zajedno s prof. dr. sc. Matom Ljubičićem, koji su tada, 1993. godine, bili savjetnici ratnog ministra zdravstva prof. dr. sc. Andrije Hebranga, krenuli u osnivanje zavoda za javno zdravstvo.

Ispred Sisačko-moslavačke županije na obilježavanju je bila Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine, koja je uz ostalo rekla: „Županijski Zavod za javno zdravstvo je ustanova u vlasništvu Županije, ali vrlo značajna ustanova u području zdravstva. Oni su jedina ustanova koja na neki način statistički bilježi sve ono što se događa u zdravstvenom sustavu u Sisačko-moslavačkoj županiji.“