22. znanstveno-stručni skup Voda i javna vodoopskrba

Pod pokroviteljstvom ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića, prim dr. med., u Sisku je u suorganizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i drugih županijskih zavoda za javno zdravstvo od 2. do 5. listopada 2018. godine održan 22. znanstveno-stručni skup „Voda i javna vodoopskrba“.
Svečanost otvaranja Skupa čija je središnja tema bila „Zdravstvena ispravnost bazenskih voda“, održana je u sisačkom Hotelu Panonija.

U ime ministra zdravstva 22. znanstveno-stručni skup „Voda i javna vodoopskrba“ službeno je otvorila pomoćnica ministra prim. Vera Katalinić-Janković, dr. med., dok su svojim obraćanjem prisutnima ovaj svečani trenutak uveličali izaslanik sisačke gradonačelnice Momir Gašeća, dipl. iur., ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo doc. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med., predsjednica Organizacijskog odbora dr. sc. Magdalena Ujević Bošnjak, dipl .ing., iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i potpredsjednik Organizacijskog odbora Inoslav Brkić, dr. med., spec. epidemiologije.
Drugog dana održavanja Skupa, 3. listopada 2018. godine, u Hotelu Panonija izlaganju 19 radova i prezentiranju 4 postera prisustvovalo je 140 sudionika među kojima su bili po jedan predstavnik iz Češke i iz Zavoda za javno zdravstvo Sarajevskog kantona iz Bosne i Hercegovine.
Uz Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Siska jedan je dan, 4. listopada 2018. godine, domaćin 22-og znanstveno-stručnog skupa „Voda i javna vodoopskrba“ bio je i Grad Petrinja. Na ovom stručnom obilasku 103 sudionika Skupa razgledalo je petrinjski projekt Aglomeraciju i ultrafiltraciju vode za piće sa čime ih je upoznao petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

Sudionici stručnog Skupa obišli su i pećinu u Peckom nadomak Petrinje u vlasništvu braće Abramović koju je 1991. godine obišao i prvi hrvatskih predsjednik dr. Franjo Tuđman i gdje je bilo uporište obrane Peckog i okolnih područja na početku Domovinskog rata.