Tečaj higijenskog minimuma održava se prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17) ) i Pravilniku o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane (NN 116/2018.)

Osobe koja rade u primarnoj proizvodnji hrane (proizvodi tla, stočarstva, lova i ribolova) i s njom povezanim djelatnostima, ne moraju polagati tečaj zdravstvenog odgoja.

Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje za prehrambeno-prerađivačka i ugostiteljska zanimanja imaju usvojena potrebna znanja za rad u svim djelatnostima i upućuju se na tečaj nakon pet godina od dana završetka strukovnog obrazovanja.

Osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja: medicine, farmacije, sanitarnog inženjerstva, biokemijskog inženjerstva, prehrambenog inženjerstva, nutricionizma, biologije, biotehnologije i veterinarskih znanosti posjeduju potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni te su izuzete od obveze pohađanja tečaja (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. 130/2017 od 27.12.2017.)

Tečaj je potrebno obnavljati svakih 5 godina.

Tečaj se provodi po osnovnom i proširenom programu, o čemu više možete pročitati u tablici:

OSNOVNI PROGRAM

Za polaznike po osnovnom programu ne održava se nastava.

Polaznici po osnovnom programu prijavljuju se na provjeru znanja (ispit) koji može biti najranije 7 dana od zaprimljene prijave.

Prijavnica za pristupanje provjeri znanja po osnovnom programu preuzima se ovdje.

Popunjenu prijavnicu za pristupanje provjeri znanja potrebno je dostaviti u Zavod za javno zdravstvo putem faksa (044/548-554), e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno.

Edukacijske materijale za osnovni program možete preuzeti ovdje.

Cijena tečaja higijenskog minimuma po osnovnom programu iznosi 275,00 kn (PDV uključen).

Na provjeru znanja mora se donijeti potvrda o uplaćenom tečaju.

 

PROŠIRENI PROGRAM

Za polaznike po proširenom programu održava se nastav u trajanju od 15 sati/ 3 dana.

Iznimno, za osobe koje obavljaju sezonske poslove u proizvodnji i /ili ugostiteljstvu, tečaj po proširenom programu provodi se putem odobrenih edukativnih materija ( ne moraju na predavanja).

Prijavnicu za tečaj higijenskog minimuma po proširenom programu možete preuzeti ovdje

Popunjenu prijavnicu za pristupanje provjeri znanja potrebno je dostaviti u Zavod za javno zdravstvo putem faksa (044/548-554), e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno.

Edukacijske materijale za prošireni program možete preuzeti ovdje.

Prvi dan predavanja treba donijeti potvrdu o uplaćenom tečaju.

Cijena tečaja higijenskog minimuma po proširenom programu iznosi 550,00 kn (PDV uključen).

 

PROVJERA ZNANJA (ISPIT)

Provjera znanja provodi se najranije u roku od sedam dana, a najkasnije u roku od 30 dana od dana odslušane teorijske nastave ili prijave za provjeru znanja po osnovnom programu.

Polaznici tečaja biti će telefonski ili putem e-maila obaviješteni o terminu provjere znanja.

Polaznici po osnovnom programu i osobe koje obavljaju sezonske poslove u proizvodnji i /ili ugostiteljstvu na provjeru znanja moraju donijeti potvrdu o uplaćenom ispitu, te osobnu iskaznicu.

Polaznik koji nije zadovoljio na provjeri znanja, u roku 24 sata podnosi pismeni zahtjev za ponovnom provjerom znanja i snosi troškove.

Zahtjev za ponovnom provjerom znanja preuzmite ovdje.

Cijena ponovne provjere znanja iznosi 100,00 kn (PDV uključen)

Sve ostale informacije možete dobiti na broj telefona 044/567-166.

Izrada: BIT centar, obrt za racunalno programiranje